Volg ons

Over Ons

Diversity Skills gaat over bijzondere ontmoetingen en de kracht van verhalen. New Rootz faciliteert deze ontmoetingen tussen jonge nieuwkomers, Nederlandse jongeren en kwetsbare ouderen. We creëren ruimte voor compassie en de dialoog. Het doel: een ander geluid in een polariserende samenleving doordat mensen hun eigen mening vormen. Want onze jongeren hebben Diversity skills!

We werken met drie thema’s in ons programma: ouderen, milieu en cultuur/ media. In deze thema’s zetten jonge statushouders zich in voor kwetsbare ouderen of het milieu. Dit kan in samenwerking met Nederlandse jongeren zijn. Ze kunnen in het thema cultuur en media ook iets maken voor ouderen of samen met Nederlandse jongeren. Uit deze ontmoetingen ontstaan mooie verhalen. Dit begint laagdrempelig. De jongeren leggen dit vast in de vorm van een film, geschreven verhaal of fotoreportage. Het gevolg: echt contact en beeldvorming uit eigen ervaring.

21e eeuwse Skills

Jongeren versterken hun skills in masterclasses op het gebied van film en storytelling. Daarnaast werken ze op deze website aan een digitaal portfolio en versterken de jongeren hun 21e eeuwse vaardigheden. Zo komen de jongeren dichterbij hun droom en werken ze aan skills zoals: Diversity Master, Socializer, Teamplayer, Influencer, Creator en Wizzkid. In co-creatie met jongerencoaches van New Rootz maken jongeren hun eigen groei- en ontwikkelproces door. We sluiten aan bij de doelgroep. Hiervoor hebben we een team van Peercoaches. Dit zijn jongeren die al langer in Nederland wonen, maar ook hier gekomen zijn als jonge nieuwkomer. Zij helpen de jongeren bij hulpvragen onder begeleiding van een Jongerencoach. Dit kunnen zij ook doen in hun eigen taal. Daarnaast adviseren zij ons en zijn rolmodellen voor de deelnemers. Door het inzetten van Peercoaches waarborgen we de aansluiting op de doelgroep.

New Rootz

New Rootz is de ontwikkelaar van Diversity Skills. We werken met jongeren aan een samenleving waarin vrijheid en veiligheid om jezelf te ontwikkelen centraal staan. Onze community bestaat uit meer dan 100 jongeren en 25 professionals. Met onze projecten laten we zien dat het mogelijk is om een levendige community te creëren. Hierin ontwikkelen jongeren zich op allerlei manieren. We begeleiden en inspireren jongeren in trainingen, creatieve workshops en talentenprogramma’s. Zij zijn zelf in the lead. We bewijzen dat het mogelijk is samen te leven met andere culturen. Deze diversiteit is de sleutel voor een sterke
samenleving.

Partners

We zijn erg dankbaar voor de samenwerking met onze partners in de steden Arnhem, Nijmegen, Apeldoorn en Tiel. In Nijmegen werken we samen met twee onderwijsinstellingen: Pontem College en ROC Nijmegen. Beiden faciliteren de communicatie naar en werving van leerlingen. Daarnaast werken we samen met het Civil Society Lab van de Han waarin actiegericht onderzoek centraal staat. In Tiel is het Linge College onze partner en in Apeldoorn ISK Onze Wereld. Een landelijke partner die een bijdrage levert aan het thema milieu is Milieudefensie. Een andere belangrijke partner is ZonMw die proeftuinen voor de maatschappelijke diensttijd mogelijk maakt.

Maatschappelijke Diensttijd

Het kabinet wil de maatschappelijke diensttijd (MDT) invoeren. Diversity Skills is een proeftuin vanuit Zonmw. De proeftuinen zijn ontwikkeld om te experimenteren met de inrichting van MDT om te ervaren wat werkt.

Binnen de ambitie van MDT staan drie kernbegrippen centraal: maatschappelijke impact, talentontwikkeling en elkaar ontmoeten. Dit is waar Diversity Skills over gaat. De maatschappelijke impact ontstaat doordat de jongeren iets doen voor een oudere. De jongeren ontwikkelen Diversity skills en 21e eeuwse vaardigheden. De ontmoeting staat in ons project ook centraal. Tussen jong en oud, nieuwkomer en jongeren onderling. In de ontwikkeling ontmoeten de jongeren ook een andere kant van zichzelf.

Nieuws

Diversity Skills in onderdeel van